Lijstjes

Tag: My Life in Books

Deze week werd ik door Laurie van Lauriesbookshelf getagd voor de My Life in Books tag! Deze tag past natuurlijk perfect bij de naam van mijn blog, en het lijkt me leuk om hem in te vullen. Bedankt Laurie!

1. Zoek een boek voor jouw initialen.
Mijn initialen zijn S en B. Het eerste boek met de letter S in mijn boekenkast is De Studie van Joelle Charbonneau. Dit is deel twee in de Test-trilogie, een supervette serie. Ik heb alle boeken in mijn boekenkast bekeken, maar ik heb geen enkel boek gevonden dat met de B begint.

unnamed (2)
2. Tel je leeftijd langs je boekenkast. Welk boek is dat?
Ik ben nu zeventien, en het zeventiende boek in mijn kast is De Kids of Appetite van David Arnold. De cover is heel mooi, en fotogeniek, en ik ben blij dat ik zo’n mooi boek bij deze vraag in mag vullen. Helaas vond ik het verhaal zelf minder leuk, dat vin dik erg zonde. Misschien geef ik hem binnenkort nog een kans.
3. Kies een boek dat zich afspeelt in jouw stad of land.
Ik heb weinig boeken gelezen die in Nederland afspelen. Op het rand van het niets van Corinne Duyvis kreeg ik bij Yalfest, dit boek speelt zich af in Amsterdam! Ik heb hem nog niet gelezen, maar dat ga ik volgend weekend tijdens de read-a-thon van Blossom Books waarschijnlijk doen.
4. Kies een boek dat staat voor de omgeving waar je graag naar toe wil reizen.
Oké, nu ga ik echt een heel erg cliché antwoord geven. Ik zou ontzettend graag naar Hogwarts willen. Gewoon een dagje les op die school zou ik tof vinden.
5. Kies een boek in de kleur van jouw lievelingskleur.
Mijn lievelingskleur is blauw, en laat de cover van mijn lievelingsboek nou ook net de kleur blauw hebben! Aristotle and Dante discover the secrets of the universe heeft een prachtige cover met een blauwe lucht. Onderin is hij nog licht, maar bovenin is het een mooie diepe kleur blauw. In juni komt dit boek, op aanraden van Nora en mij, uit bij Blossom Books!

15876039_108417866334425_8911154281239805952_n
6. Aan welk boek heb je goede herinneringen?
Ik heb hele goed herinneringen aan Gone. Ik heb de serie nu twee keer gelezen, en beide momenten zijn memorabel. De eerste keer dat ik deze serie las was het heel erg mooi weer buiten, en ik weet nog heel goed dat ik die week deze serie verslond. Ik was verliefd op de FAKZ, en het mooie weer maakte het nog beter. De tweede keer dat ik de serie las was twee of drie jaar geleden. Ik las ze tegelijk met mijn beste vriendin, die ik toen net kende. Deze serie is echt een serie waardoor wij heel erg verbonden werden. 

7. Met welk boek had je veel moeite tijdens het lezen?
Meestal stop ik met lezen als ik een boek heb waar ik absoluut niet doorheen kom. Er zijn maar weinig boeken die ik dan toch uitlees. Één daarvan is Illuminae van Amie Kaufman en Jay Kristoff. Vorig jaar werd er echt heel veel lof over dit boek uitgesproken op instagram. En mijn beste vriendin was ook razend enthousiast over dit boek. Het leek me ook een gaaf boek, maar dit boek is geschreven in de vorm van allemaal documenten. Hierdoor vond ik de hoofdpersonages heel afstandelijk. Ik heb er echt voor moeten strijden om dit boek uit te krijgen haha.

8. Op welk boek op je to read lijstje ben je er trots op als je dit hebt gelezen?
The Kill Order van James Dashner. Ik vond The Maze Runner echt gaaf, en ik kocht ook deze prequel. Toch ben ik er nooit in begonnen, en inmiddels staat hij al bijna twee jaar in mijn boekenkast. Ongelezen. Ik ben benieuwd of ik hem ooit nog ga lezen, en wanneer dat moment dan zou zijn!

Ik wil Nicky van Lovelytimewithnicky en Anne van Anneotherbook vragen om deze tag ook in te vullen!

Bedankt voor het lezen,

Sarina ☼

Advertenties

4 gedachten over “Tag: My Life in Books

  1. Jaa leuk he! Ik ben mega blij dat hij in het Nederlands uitkomt. Gone is geweldig, toen ik net in de bieb was had ik echt de neiging om alles weer te lenen, maar ik moet eerst de ongelezen boeken in m’n kast maar eens gaan lezen haha.

    Like

  2. Wat vet dat Blossom Books op jouw en Nora’s aanraden Aristotel en Dante heeft vertaald! En Gone is inderdaad fantastisch, ik had echt elk jaar opnieuw de serie gelezen als er weer een nieuw boek uitkwam 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s